Gratis verzenden vanaf 25 euro Binnen 1-3 werkdagen in huis Klantenservice: bel +31 (0)30 604 74 00


Specificaties


Status Licht beschadigd
Pagina's 538
EAN 9789900036722


Samenvatting:

Set van twee boeken over de mooiste schilderijen van België.

Nieuwe meesters

De innige ontroering en de waanzinnigste woede. Het mooiste licht. De meest liefdevolle liefde: een Maîtresse die haar schilder volgt in de dood. Bij de 'Nieuwe Meesters' enkele sensationele blikvangers: de mysteries van Magritte (Het rijk der lichten) en de maskeradres van Ensor (Zelfportret met bloemenbed); De dood van Marat (David) en Tafereel van de Septemberdagen 1830 (Wappers): het Franse en Belgische 'nationale'schilderij, beide op Belgisch grondgebied! Verder: de zon van Claus (De oude tuinman) en de duisternis van Permeke (Het afscheid); het zorgeloze van Manet (Chez le Père Lathuille) en het uitdagende bloot van Modigliani (Zittend naakt), Rops (Pornokratès) en Wiertz (Mooie Rosine).

12 Nieuwe Meesters en 12 schilderijen passeren de revue. Via vlot leesbare teksten verneemt u alles over de halleluja's en muizenissen van de schilders en elk tableau wordt tot op het bot ontleed. Voor de honderden illustraties werd gebruik gemaakt an de allernieuwste foto-opnames, zodat het hele boek oogt als een feest van kleuren. Aparte rubrieken als 'Wist u dat...?' en 'Die goede oude tijd' vormen de laatste penseeltoetsen die het schilderij van dit unieke kunstboek compleet maken.

Oude meesters

Dit boek verzamelt het mooiste wat de 'Oude Meesters' te bieden hebben in de grote kunststeden Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen. Van de mythische Van Eyck (Lam Gods en Madonna met kamunnik Joris van der Paele) tot de gruwelijke Bosch (De kruisdraging), van de vrolijke Jordaens (De koning drinkt) tot de zwierige barok van Rubens (De kruisafneming en Venus Frigida), van Dirk Bouts, schilder van het ingetogen Laatste Avondmaal, tot de furie van Dulle Griet en Pieter Bruegel de Oude: nergens ter wereld lieten de Oude Meesters zoveel fraais achter als in de cirkel van honderd kilometer rond Gent.

In totaal passeren 11 Oude Meesters en 14 schilderijen de reveu.

Lees meer

Mooiste schilderijen in Belgie set=2 Oude & Nieuwe meesters


€ 7,50

Online

Voorraad: nee

Beurs

Voorraad: nee Agenda Boekenfestijnbeurzen »


Dit artikel is (tijdelijk) niet leverbaar in de webshop.

Verzenden en bezorgen
Retournerenx


Naar winkelwagen     of     Doorgaan met winkelen