Gratis verzenden vanaf 25 euro Binnen 1-3 werkdagen in huis Klantenservice: bel +31 (0)30 604 74 00


Specificaties


Status Licht beschadigd
Taal Nederlands
Auteur Jeannette Walls
Pagina's 639
EAN 9789044328349


Samenvatting:

Ontembare paarden is het levensverhaal van Lily Casey Smith, de grootmoeder van Jeannette Walls. Lily, geboren in 1901, groeit op in Texas. Het pioniersbestaan is hard en Lily ontwikkelt al jong een talent om te overleven. Op zesjarige leeftijd is ze beter in het temmen van de paarden dan haar vader. Samen met haar echtgenoot Jim runt ze een enorme ranch in Arizona. En ze brengt op haar geheel eigen wijze twee kinderen groot.
Lily heeft lak aan conventies, is stoer, vindingrijk en temperamentvol en voor de duvel niet bang. Ze overleeft tornado's, droogtes, overstromingen, de Grote Depressie, maar ook een hartverscheurende persoonlijke tragedie.


In Het glazen kasteel beschrijft Jeannette Walls haar jeugd als oudste van de vier kinderen in een gezin dat zonder vaste woonplaats en in absolute armoede leeft.

Hoe ze als driejarige knakworstjes stond op te warmen en zich vreselijk verbrandde, hoe haar vader telkens weer ontslagen werd. Hoe haar moeder het land dat ze erfde niet wilde verkopen, ook al zou dat een einde maken aan hun financiƫle zorgen.

Hoe ze liever in kartonnen dozen sliepen dan in bedden, omdat het zo gezellig was. Hoe leuk en spannend de ingevingen waren van haar volstrekt overantwoorde ouders en hoe groot haar liefde voor hen, ook al stelden ze haar keer op keer teleur.

Lees meer

Ontembare paarden & Het glazen kasteel omnibus

Jeannette Walls
€ 6,99

Online

Voorraad: nee

Beurs

Voorraad: nee Agenda Boekenfestijnbeurzen »


Dit artikel is (tijdelijk) niet leverbaar in de webshop.

Verzenden en bezorgen
Retournerenx


Naar winkelwagen     of     Doorgaan met winkelen